Osteopatia

Osteopatia on tuki- ja liikuntaelimistöön erikoistunut turvallinen, tehokas ja hellävarainen manuaaliterapia, jolla hoidetaan ja voidaan lievittää kehon eri kiputiloja sekä toimintahäiriöitä.

Osteopaatti on erikoistunut erityyppisten nivelissä ja pehmytkudoksissa esiintyvien häiriötilojen ja liikehäiriöiden, liikerajoitusten sekä eri hermopinteiden tutkimiseen ja hoitamiseen. Osteopatian tärkeimpiä osa-alueita ovat asiakkaan haastattelu, kliininen tutkiminen ja testaaminen, hoidon tarpeen määrittely, hoitosuunnitelman teko ja hoitaminen.
Hoitoina käytetään manuaalista terapiaa eli erilaisia käsillä suoritettuja hoitotekniikoita, joilla pyritään lievittämään kipua ja/tai parantamaan nivelten liikelaajuuksia sekä harjoitusterapiaa. Hyvin oleellista on myös asiakkaan ohjeistaminen vaivan suhteen, jotta asiakas voi omilla arjen toimillaan parantaa tilannettaan.

Harjoitusterapia sisältää erilaisia asiakkaan kotona, kuntosalilla tai esim. työpaikalla suorittamia liikkuvuusharjoitteita, lihasten aktivointi- ja vahvistusharjoitteita tai vaikkapa hengitys- ja verenkiertoelimistön suorituskyvyn parantamiseen tähtääviä harjoitteita. Harjoitusterapiaan liittyvät harjoitteet valitaan aina yksilöllisesti asiakkaan tilanteen mukaan, tavoitteena tukea kehon omaa paranemisprosessia, lievittää kipua ja estää mahdollisten uusien oireiden syntyminen.

Hieronta

Klassinen hieronta/Urheiluhieronta
Hieronta on perinteinen, kaikenikäisille soveltuva pehmytkudoksien hoitomuoto. Hieronta antaa hyvän olon, vähentää stressiä ja ennaltaehkäisee erilaisia vaivoja. Hierontaa käytetään esimerkiksi yleiseen rentoutumiseen, kivun lievittämiseen ja lihasten huoltamiseen. Hieronnan myötä lihakset rentoutuvat, kiputilat lievittyvät ja liikkuvuus paranee.
Hieronnalla hoidetaan lihasjännityksiä ja lihaksistossa olevia kiputiloja manuaalisen käsittelyn eri tekniikoilla. Kudosten mekaaninen käsittely tehostaa heikentynyttä laskimoverenkiertoa, sillä hieronta suuntautuu kohti sydäntä ja näin ollen veri virtaa laskimoissa paremmin ja kudosten turvotus vähenee. Samalla kudosten aineenvaihdunta ja nestekierto tehostuu.

Urheiluhieronnassa hieroja ottaa huomioon urheilijan sen hetkisen kisa- ja/tai harjoituskauden vaatimukset ja tätä kautta huomioi urheilijan kehon tarpeet. Hierontaotteet sekä -tekniikka toteutetaan aina asiakasta kuunnellen, yksilöidysti asiakkaan tarpeiden mukaan.
Urheiluhierontaan tullessa ei tarvitse olla kilpa- tai aktiiviurheilija. Urheiluhieronta voi olla myös rentouttava hetki kiireisen arjen keskellä.

Hoidot

Osteopatiassa on laaja valikoima erilaisia hoitotekniikoita, joilla lisätään nivelten liikkuvuutta, poistetaan lihasten jännityksiä ja parannetaan nestekiertoa sekä tasapainotetaan hermoston toimintaa. Osteopaattinen hoito on aina yksilöllisesti suunniteltu ja kehon ehdoilla toteutettu.
Hoidossa yhdistän tarpeen mukaan mm. erilaisia hieronta-, mobilisaatio- ja manipulaatiotekniikoita sekä tarvittaessa fasciakäsittelyitä. Näiden tekniikoiden avulla pyrin parantamaan tehokkaasti liikkuvuutta ja aineenvaihduntaa, poistamaan kudosten kiristyksiä ja vapauttamaan sekä tasapainottamaan hermoston toimintaa.
Tärkeä osa hoitoa on myös terapeuttisen harjoittelun ohjaaminen potilaan tarpeiden mukaan.

Teippaus

Tarvittaessa hoitoon voidaan käyttää kinesio- tai urheiluteippausta